Lessen

Lessen voor iedereen?

Normaal gesproken kunnen kinderen trainen vanaf 7 jaar, hiervan kunnen we eventueel afwijken als blijkt dat een kind er klaar voor is om de lessen te kunnen volgen. Na 1 of 2 lessen bepalen we samen met de ouders of het verstandig is om door te gaan. Bij de jeugd ligt de nadruk op plezier hebben en op een speelse manier met de sport bezig te zijn.
Rond de leeftijd van vijftien jaar kunnen de kinderen doorstromen naar de volwassenengroep. Dit doen we in onderling overleg met de ouders. In deze groep wordt uiteraard rekening gehouden met hun leeftijd en proberen we de technieken zoveel mogelijk te perfectioneren.

Bij de volwassenen wordt intensiever getraind, er is geen contact met de vuisten naar het gezicht maar wel op het lichaam. De nadruk ligt bij het sparren op onderling respect; iemand met een hogere band of meer ervaring houdt rekening met degene die een lagere band heeft. Op deze manier is het voor iedereen prettig om te trainen. Karate is zeker niet alleen maar sparren, er wordt veel tijd besteed aan techniek, conditie, kata’s en oefenvormen. In principe is er geen leeftijdsgrens; zolang je je fit voelt kun je lekker meetrainen.

We streven ernaar om minstens 1x per jaar een examen te houden, om hieraan mee te kunnen doen is het een vereiste dat je voldoende lessen gevolgd hebt en dat je de stof beheerst die bij je nieuwe band horen.

De lessen voor volwassenen zijn op:

dinsdag van 19:30 tot 21:00 uur
vrijdag van 19:30 tot 21:00 uur

De lessen voor de jeugd (7 tot 14 jaar) zijn:

vrijdag van 17:30 tot 18:30 uur (witte band en wit-gele band)
vrijdag van 18:30 tot 19:30 uur (gekleurde banden)

Proeflessen

Het is mogelijk om twee proeflessen te volgen. Een karatepak is niet nodig; een trainings- of sportbroek en een tshirt volstaan.